Административният съд в София е отменил отказа на ръководството на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да оповести размера на заплатите и допълнителните възнаграждения, които са получавали, стана ясно на пресконференция в Народното събрание.

Делото беше заведено от  депутатите Мартин Димитров и Петър Славов, след като представителите на КЗК не им предоставиха исканите данни по подадено заявление за достъп до обществена информация. Ръководството на КЗК дори не отговори на заявлението на народните представители.

След като от КЗК изпратиха подадената жалба във Върховния административен съд, вместо, както и самата жалба бе адресирана – в компетентния съд, произнасянето по делото беше забавено с месеци. Междувременно, през октомври изтече мандатът на членовете на Комисията. “Затова можем да очакваме ръководството на Комисията отново да откаже да оповести размера на възнагражденията си, независимо от съдебното решение“, уточни Петър Славов.

Въпреки това и Славов, и Димитров изразиха решимостта си да продължат да водят битката за публичност до край, включително да настояват пред новото ръководство на КЗК да оповести размера на възнагражденията и бонусите на предшествениците им и как това се отнася към свършената работа.

„Поведението на това ръководство на КЗК и отказът им да спазят закона е недопустимо!“, коментираха реформаторите в заключение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *