Новото поколение на Toyota Supra ще бъде показано до края на 2016 г., а серийната версия ще се появи на пазара около година по-късно. Това съобщи пред изданието Motoring отговорникът за проекта Тецуя Тада.

Топ мениджърът разкри, че спортна машина ще претърпи сериозни изменения в дизайна си, което означава, че тя ще се отличава значително от показаното през 2014 г. концептуално спортно купе FT-1. Считаше се, че именно то ще бъде в основата на бъдещия автомобил на японците.

2017-Toyota-Supra-2

Тада съобщи още, че от двигателя на новата Supra не бива да се очаква впечатляваща мощност, тъй като инженерите на Toyota са концентирани върху това той да доставя удоволствие от управлението. Топ мениджърът все пак допълни, че като динамика купето няма да отстъпва на немските си конкуренти и най-вече на Porsche 911. Моделът ще се предлага в бензинов и в хибриден вариант. От Toyota не разкриват никакви подробности за силовия агрегат на автомобила, но се предполага, че новата Supra ще се предлага с бензинов турбо мотор V6 с мощност 330 к.с. Предвижда се и хибридна версия с 475 к.с.

2017-Toyota-Supra-4

Тада не пожела да потвърди и кога точно ще се появи новата Supra пред публика, но експертите са на мнение, че концептуалната версия на купето ще бъде представена на първото голямо автомобилно изложение през 2016 г. – това в Детройт. Цената на автомобила все още не е обявена, но се предполага, че ще бъде около 60 000$, малко по-скъпо от Chevrolet Corvette.

Един коментар за “В очакване на новата Toyota Supra

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *