След няколкочасови разговори, във връзка с бежанската криза, германският канцлер Ангела Меркел и министър-председателят на Бавария и председател на коалиционния партньор ХСС Хорст Зеехофер направиха съвместно изявление.

Коалиционните партньори са се обединили около национален план от 13 точки, които трябва да влезе в действие и да се прилага от местните власти във всички провинции. Общата позиция е, че Германия трябва да помага на „хора в нужда“, както Меркел нарече прииждащите емигранти. Канцлерът повтори убеждението си, че останалите европейски партньори трябва да покажат и докажат своята солидарност към проблема.

Зеехофер подчерта, че неговата федерална провинция остава най-силно засегната от бежанската вълна и въпреки това е демонстрирала в най-висока степен всички прояви на германската хуманност към хората в нужда. Зеехофер остава твърд привърженик, че броят на новопристигащите трябва да бъде редуциран – факт, който по всяка вероятност е залегнал в договореностите между коалиционните партньори, тъй като той беше видимо доволен след срещата си с канцлера Меркел.

По-рано днес: Управляващата коалиция в Германия е под натиск за обща позиция за бежанците

Един коментар за “Германското правителство се обедини около национален план за справяне с бежанската криза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *