От 400 до 1000 лв. годишен данък ще плащат таксиметровите шофьори, ако се приеме внесения от трима депутати на партия ГЕРБ законопроект за изменение на Закона за местните данъци и такси. Според вносителите конкретният размер на данъка ще се определя с наредба от общинския съвет на общината, на територията на която ще се извършва таксиметровия превоз.

Данъкът върху таксиметровия превоз на пътници да се дължи за всеки отделен автомобил, с който ще се извършва таксиметров превоз на пътници, предлагат още депутатите Менда Стоянова, Станислав Иванов и Атанас Ташков.

Задължението ще се декларира и внася от данъчно задълженото лице до 30 април на текущата година в общината, за територията на която е издадено разрешение за извършване на таксиметров превоз.

Промените са свързани със срока срока на действие на разрешението за таксиметров превоз на пътници издавано от съответната община, който ще стане едногодишен.

Предвиден е преходен период по отношение на вече издадените разрешения след влизането в сила на промените, но не по-късно от края на следващата година.

/БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *