Дойче банк представи новия си стратегически план “Strategy 2020”, с който банката цели стабилизация и подобрение на дългосрочното представяне.

Постигането на поставените цели ще стане посредством съкращаване на персонал, преструктуриране, фокусиране върху определени пазари, продукти и клиенти.

За да се намалят разходите и да се повиши ефикасността на дейностите на банката, се планира съкращаване на близо 9 000 души, както и 6 000 външни изпълнители по договори.

Банката ще прекрати дейности в десет държави, голяма част от които са от Южна Америка. Планира се по-нататъшно централизиране на дейностите в световни и регионални центрове, като част от новата структура Глобални пазари и Корпоративно и инвестиционно банкиране (CIB).

Дойче банк ще намали клиентите си на глобалните пазари и  CIB приблизително с 50%, особено в страни с висок оперативен риск и като се има предвид, че около 30% от клиентите в този сектор носят 80% от приходите му.

Не по-малко важно ще бъде и модернизирането на остарялата ИТ архитектура.

Новият съ-главен изпълнителен директор Джон Криан (John Cryan) пое поста от Аншу Джаин (Anshu Jain) през юли. Криан е под сериозен натиск за намаляване на разходите и повишаване на капиталовите буфери, след като поевтиняването на акциите на Дойче банк я постави на последно място сред световните кредитори.

Повече за Стратегия 2020 може да прочетете тук.

Споменаване на “Дойче банк ще съкрати над 15 хил. души до 2018 година” в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *