Дойче банк представи новия си стратегически план “Strategy 2020”, с който банката цели стабилизация и подобрение на дългосрочното представяне.

Постигането на поставените цели ще стане посредством съкращаване на персонал, преструктуриране, фокусиране върху определени пазари, продукти и клиенти.

За да се намалят разходите и да се повиши ефикасността на дейностите на банката, се планира съкращаване на близо 9 000 души, както и 6 000 външни изпълнители по договори.

Банката ще прекрати дейности в десет държави, голяма част от които са от Южна Америка. Планира се по-нататъшно централизиране на дейностите в световни и регионални центрове, като част от новата структура Глобални пазари и Корпоративно и инвестиционно банкиране (CIB).

Дойче банк ще намали клиентите си на глобалните пазари и  CIB приблизително с 50%, особено в страни с висок оперативен риск и като се има предвид, че около 30% от клиентите в този сектор носят 80% от приходите му.

Не по-малко важно ще бъде и модернизирането на остарялата ИТ архитектура.

Новият съ-главен изпълнителен директор Джон Криан (John Cryan) пое поста от Аншу Джаин (Anshu Jain) през юли. Криан е под сериозен натиск за намаляване на разходите и повишаване на капиталовите буфери, след като поевтиняването на акциите на Дойче банк я постави на последно място сред световните кредитори.

Повече за Стратегия 2020 може да прочетете тук.

Един коментар за “Дойче банк ще съкрати над 15 хил. души до 2018 година

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *