Новият арабски супер автомобил носи името Fenyr SuperSport и ще бъде показан по време на стартиращото следващата седмица изложение в Дубай. При него основният акцент пада върху скоростта, мощността и динамиката, се казва в съобщението от W Motors.

Предполага се, че Fenyr SuperSport ще разполага с мощност от 1000 к.с., генерирани от двигател на германското ателие RUF Automobile, специализирано в доработката на автомобили Porsche.

Данни за агрегата на новата кола липсват, но вероятно става дума за подобрена версия на боксеровия мотор, който използва първия модел на арабите – Lykan Hypersport. Това е 3,8-литров агрегат с мощност 770 к.с. и максимален въртящ момент от 1000 Нм.

Твърди се, че освен по-висока мощност новият модел на W Motors ще бъде и с по-ниско тегло, тъй като ще заложи на широко използване на въглеродни нишки. Това означава и значително по-добра динамиката от тази на Lykan Hypersport, който спринтира от 0 до 100 км/час за 2,8 сек. и развива 340 км/час.

По-висока ще бъде и цената на новия Fenyr SuperSport, който ще бъде произведен в серия от само 25 бройки. Първият супер автомобил на W Motors се предлага срещу 3,4 млн. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *