Кросоувърът Volvo XC90 съвсем скоро ще получи „гореща“ версия. Разработването на новия модел се осъществява от подразделението Polestar. За това съобщава изданието Autocar, като се позовава на оперативния директор на подбранда Нилс Мелер.

Автомобилът ще получи нов 2,0-литров бензинов двигател Drive-E с компресор и турбокомпресор. Мощността на мотора ще бъде не по-малко от 350 конски сили. Агрегатът ще работи в комбинация с автоматична трансмисия с осем предавки. Според Мелер двигателят ще бъде по-екологичен и по-икономичен от своя предшественик.

volvo-xc90-r-design-at-2015-naias

Освен това новият автомобил ще получи подобрени характеристиките на окачването, спирачната система и други възли на кросоувъра. Междувременно автомобилът ще получи фирмени елементи в екстериора и интериора.

Известно е, че шведският автомобилен производител Volvo придоби 100% от акциите на компанията Polestar през юли 2015. Polestar е специализирана в разработването на „горещи “ модификации на различни модели на Volvo. Партньорството между двете фирми датира от 1996 година. Всички финансови подробности за сделката се пазят в тайна.

Галерия:

2 коментара за “Задава се „гореща“ версия на Volvo XC90 от Polestar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *