Google вече не е само търсачка, музикална библиотека, имейл услуга или рекламен билборд. Google вече ще бъде нашата секретарка.

Подразделението на Alphabet Inc. обяви, че към имейл услугата си ще добави безплатен инструмент, наречен Smart Reply, който използва изкуствен интелект (AI), за да сканира съдържанието на имейлите. След това Smart Reply избира три от 20 хиляди възможни отговора, от които ние да изберем.

Например, ако някой ни попита за нашите планове за ваканцията, инструментът ще ни предложи три възможни отговора: “no plans yet” (“Все още нямам планове”), “I just sent them to you” (“Tоку що ти ги изпратих”), или “I’m working on them” (“Сега ги обмислям”), пише компанията в публикация в блог.

Системата е емблематична що се отнася до опитите на големите компании да използват AI за създаване на лесни за автоматизиране дейности, които хората по принцип правят сами. Очакванията са, че потребителят ще избере софтуера на компания, която може да му помогне да изпълни задачите си за по-кратък период от време. Google е един от най-големите корпоративни спонсори в AI. Компанията е инвестирала много в изкуствен интелект и прилагането му за видео, говорене, превод и търсене.

Създадените функции са приложени в много продукти “личен асистент”, като Siri на Apple, Cortana на Microsoft и Google Now.

При по-ранните версии на Smart Reply се забелязваше тенденция да предлагат отговор “Обичам те” за почти всичко.

3 коментара за “Нов инструмент от Google замества секретарките

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *