Баварската компания BMW започна тестовете на „горещата” версия на Серия 5 с обозначение GT. Фото шпиони за първи път успяха да заснемат автомобила по време на пътни изпитания в Европа. Премиерата на модела ще се състои през следващата година.

Източник: motor1.com
Източник: motor1.com

Ако се съди по снимките, моделът ще получи наклонен покрив, тесни фарове, необичайна решетка и нова изпускателна система с два накрайника. Автомобилът ще бъде значително по-лек от своя предшественик. Това става възможно благодарение на новата платформа, която е в основата и на модела Серия 7.

Всички технически характеристики за автомобила се пазят в тайна. Според World Car Fans в двигателната гама ще влезе 3,0-литров бензинов двигател с шест цилиндъра. Мощността на мотора ще бъде 326 к.с. Освен това очакваме да видим и 4,4-литров бензинов V8 двигател с мощност 449 к.с. и 650 Нм въртящ момент. На разположение ще има и дизелови двигатели. Сред тях ще има 3,0-литров агрегат, който генерира 265 к.с. и 620 Нм въртящ момент.

В момента автомобилът е на тестове на знаменитата писта Нюрбургринг. На шпионските снимки новият седан е скрит под камуфлаж. Сега можем само да кажем, че ще получи различна решетка, разширени въздухозаборници, модифицирани врати и други джанти. Автомобилът ще бъде построен върху платформата 35up. В изработването му активно са използвани въглеродни влакна. Това позволява на модела да олекне със 100 килограма. Габаритите на „петицата“се очаква да бъдат непроменени.

Източник: motor1.com
Източник: motor1.com

В двигателната гама на седана ще влезе 3,0-литров дизелов шест цилиндров TwinPower Turbo. Мощността на мотора ще бъде 265 к.с. и 620 Нм въртящ момент. Междувременно моделът ще получи и хибридна модификация. Сумарната мощност на тази версия ще бъде 270 конски сили. Средният разход на гориво на хибрида на „петицата” ще бъде около 3 литра на 100 км в смесен цикъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *