Акциите на Фолксваген (VW) поскъпнаха днес, въпреки че компанията отчете оперативна загуба от 3,48 млрд. евро за третото тримесечие.  Автомобилният производител отчете първата си тримесечна загуба от 15 години насам.

След като миналия месец избухна скандалът, че компанията е фалшифицирала резултатите на тестовете за дизелови емисии на някои от моделите си коли в САЩ, Фолксваген загуби една трета от стойността си.

Анализаторите очакваха малко по-малки загуби като базираха прогнозите си на очакваните обезщетения, които Фолксваген трябва да плати на потребителите по света след скандала и потенциалното изтегляне на 11 милиона коли от пазара.

Приходите от продажби на VW за първите 9 месеца на годината бяха достигнали ръст от 8,5%, а компанията беше потвърдила доставки на 10.14 млн. нови автомобила за 2015 година.

Матиас Мюлер беше назначен за нов главен изпълнителен директор. В свое изявление той посочи, че компанията ще направи всичко възможно да спечели отново доверието, което е изгубила и ще ускори действията си в посока намаляване на разходите.

2 коментара за “Фолксваген с първа тримесечна загуба от 15 години насам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *