Шофьорът е карал пиян и без включени светлини 9 километра в насрещното движение по испанския път N-1. Безумното му каране приключва с катастрофа, при която загива друг водач на автомобил.

Трагедията се случва преди три години, вечерта на 3 август 2015 година. 15 минути преди 11 часа водач на автомобил Citroen C-3 тръгва пътува за работа, но така и не пристига за нощната смяна.

По-рано следобед на същия ден 54 годишен португалски шофьор на камион, К.М., транспортира стока от Германия, до родната си Португалия с влекач Iveco. Към 6 и 30 следобед той спира на бензиностанция, разположена между Толоза и Алегия, в посока Мадрид. До 10 и 30 вечерта той престоява в заведението на бензиностанцията, където вечеря и заедно с вечерята консумира сериозно количество алкохол.

Въпреки че е пил, той се качва на камиона си и излиза от паркинга на бензиностанцията на N-1, но тръгва в насрещното движение. Според обвинението К.М. е бил напълно наясно, въпреки нетрезвото си състояние, че се движи в неправилната лента. Предупреждение за това той е получил и от останалите движещи се автомобили, които са му давали светлинни и звукови сигнали. Въпреки всичко той дори не се е опитал да намали скоростта си, която е варирала между 85 и 100 км/ч.

Няколко превозни средства успяват да избегнат сблъсък с камиона, но за съжаление Б.Е. с С-3 не е от тях. Следва челен сблъсък с камиона, след което и колата изгаря.

Шофьорът „камикадзе“ е тестван за алкохол в кръвта – резултатите са 2.3 грама алкохол на литър кръв.

Призоваваме всички шофьори на превозни средства да бъдат отговорни на пътя. Качвайки се зад волана на кола или камион, няма нищо по-важно от това да сте концентрирани и трезви. Животът е кратък и ни е даден само веднъж и никой, нито ние самите, нямаме право да го рискуваме и отнемаме с безразсъдни постъпки.  

Снимка: houstondwiPhotos mp, Flickr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *