На тазгодишния автосалон в страната на изгряващото слънце Япония Lexus показа концепцията LF-FC, която се явява предвестник на новото поколение на флагманския модел LS.

lexus lf-fc concept-1

Концептуалният модел е получил външност, която много точно следва фирмената стилистика L-finesse. Последната се открива най-ясно във вретенообразните форми на радиаторната решетка, ъгловатите цялостни решения, както и в характерните предни светлини. Но главното е, че Lexus LF-FC съвсем не е класически седан. Колата представлява, модното напоследък, четириврато купе с доста големи габарити. Размерите на Lexus LF-FC са 5330 мм х 2000 мм х 1410 мм.

lexus lf-fc concept-3

В интериорната част са налични изключително много високо технологични решения. Към тях спадат, например, предния панел с холографски изображения, както и системата за разпознаване на глас или жестове. Според на специалистите от Lexus, бъдещият собственик на луксозната кола няма да докосва нито един бутон в купето. Изключителният комфорт пък се осигурява от две двойки кресла, които създават усещането, че пътниците са във въздуха.

lexus lf-fc concept-4

Lexus LF-FC работи със система от горивни клетки, които снабдяват с енергия задните колела, както и двата електромотора, интегрирани директно в предните колела. Производителят обещава изключително прецизен контрол на разпределяне на въртящия момент, а така също и отлична управляемост и стабилност на пътя. На този етап обаче от Lexus не дават никакви други данни за силовия тракт.

Премиерата на новата генерация на серийния LS, първообраз на който се явява концепцията от снимките, най-вероятно ще се състои още през следващата година на някой от големите автомобилни изложения. Мнозина от специалистите в бранша обаче са на мнение, че серийният вариант ще се отличава от прототипа най-вече с далеч по-стандартните си решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *