Холандците започват проверки за следене дали се спазва новата забрана за прекарване на седмичната почивка в кабината на камиона. Холандските власти обаче няма да осъществяват контрол на частните паркинги.

Страната на лалетата много бързо прие решението на Съда на ЕС от декември и въведе глоби за спане в кабината.

До края на този месец обаче холандците водят информационна кампания, тъй като много шофьори не са наясно с последиците от нарушаване на забраната – а именно, че ще бъдат глобени с 1 500 евро.

Миналият вторник местна телевизия информира за проверки на инспекторите по частни паркинги. Проверяващите органи (ILT) отричат подобна информация, твърди сайтът TTM.nl.

„Ние никога не сме подавали подобна информация. Нямаме намерение да осъществяваме подобни проверки за спазване на забраната на частни паркинги. Забраната за прекарване на седмичната почивка в кабината се прилага за самото превозно средство и няма значение къде се намира то. Все пак няма да правim проверки на частните паркинги,“ коментират от ILT, цитирани от trans.info, и допълват, че по отношение на контрола ще се фокусират върху паркинги, където камионите могат да причинят неудобство на други използващи ги.

Снимка: Jochen Teufel, Wikimedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *