5 десетилетия след излизането на първия “Super Snake”, Shelby American показа новия модел за 50-годишнината на легендарния автомобил.

За да се отбележи годишнината на Shelby Super Snake, през 2017 година 500 модела ще бъдат произведени с нова по-ниска цена, започваща от $69 995, вкл. базовия Ford Mustang GT.

Новият Super Snake отбелязва важен нов етап от историята на компанията. Базиран на Ford Mustang GT, моделът се справя еднакво добре, както на пътя, така и на пистата. Shelby American са работили в сътрудничество с Ford Performance, Borla, Michelin и Wilwood, за да създадат колата.

Моделът е с подобрено окачване и спирачки. Под капака Super Snake комбинира емблематичния 5.0 V8 двигател с 670 к.с.; като опция се предлагат компресори, които увеличават мощността до 750 к.с.

Резултатът е впечатляващ. Моделът ускорява от 0 до 60 мили в час (ок. 96.6 км/ч) за 3.5 секунди.

Един поглед към Super Snake разкрива уникален Shelby стил. Автомобилът е снабден с нов преден капак, спойлери, сплитери, решетки, фарове за мъгла, задни панели и заден дифузьор. Допълнителни отличителни характеристики включват и юбилейни ивици и значки. Вътре, темата на годишнината продължава по седалките, таблото и пода.

Super Snake е наличен във всички производствени цветове на Ford и може да бъде поръчан с ръчна или автоматична трансмисия.

Цената на пакета е $36 795, в която не се включва самият Ford Mustang GT (общо около $69 995).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *