Доставките на енергия от възобновяеми източници общо в осем от най-големите икономики в света ще се удвоят до 2030 година, благодарение на нови национални планове, засягащи промените в климата и енергийните ресурси, се казва в проучване на Световния институт за ресурси (WRI).

Общите доставки на чиста енергия от Бразилия, Китай, Европейския съюз, Индия, Индонезия, Япония, Мексико и САЩ ще скочи до 20 хиляди терават часа (TWh) от само  9 хиляди TWh през 2009 година. Това количество енергия е равно на настоящите енергийни нужди на Индия.

Всички осем икономики са сред многото, които представиха целите си за развитие на възобновяеми източници на енергия през последните 12 месеца. От 30 ноември до 11 декември в Париж ще се проведе конференция за борба с глобалното затопляне след 2020 година, която се организира от ООН.

Канада и Русия, които също са едни от най-големите икономики, не са били включени в изследването на WRI, тъй като не са представили цели за производство на енергия от възобновяеми източници след 2020 година.

До сега представените на ООН планове от 150 държави са свързани единствено с намаляване на отделянето на парникови газове, което само би забавило климатичните промени, но няма да ограничи нарастващата температура на Земята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *