Adobe пусна нов patch за Flash, поправящ „критични уязвимости, които потенциално могат да позволят на хакер да поеме контрола над засегнатата система,” пише в бюлетина за сигурността на компанията.

Там се казва още, че актуализацията (версия 21.0.0.182) е топ приоритет за потребителите на Windows, Mac, Android, iOS и ChromeOS, така че трябва да бъде инсталирана възможно най-скоро. Актуализацията „кърпи” 23 „пробойни” в софтуера, но от Adobe казват, че една от тях CVE-2016-1010 „вече е използвана в ограничени, целеви хакерски атаки.“

Това е единствената известна слабост, но има и други, които, при изпълнение на код, могат да позволят на хакер да „влезе” в компютъра Ви.

Проблемите с Flash станаха толкова чести, че големи компании вече се надяват програмата да бъде изпратена в историята – Facebook поиска дата за края на живота на Adobe, а Google каза, че ще спре базираните на Flash реклами.

Много експерти препоръчват деинсталиране на програмата напълно, или поне да се спре плъгин-а. Друг вариант е да използвате браузърът Firefox, който блокира софтуера автоматично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *