Като най-мощна транспортна страна в Европа Полша е източник и на множество новини от сектора. Полската полиция публикува статистика за резултатите от провеждаща се кампания под името „TIR“.

При акцията „TIR” полицейските служители обръщат специално внимание на камионите, движещи се по магистралите на страната. Целта, според властите е да се подобри движението по магистралите и експресните пътища.

Интересното е, че глоби се налагат на камиони, които „изпреварват твърде дълго” или извършват забранено изпреварване. Какво се има предвид с това? Полицаите преценяват на субективен принцип дали с действията си шофьорите на камиони забавят движението по магистралите, включително когато предприемат маневри по изпреварване. Глобите за това са от 50 до 200 злоти (между 22 и 90 лв.) и отнемане на две контролни точки.

Полицейската статистика обобщава – 328 глоби за забранено изпреварване и 289 глоби за „спиране на трафика”, раздадени за период от 32 дни.

Ако пътувате в посока Полша, имайте предвид, че кампанията “TIR” продължава за неопределен период. Инспекциите се осъществяват всеки ден  между 6 часа сутринта и 10 часа вечерта.

 Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *