Най-задлъжнялата страната в еврозоната, Гърция, възнамерява да увеличи парите за свободния капиталов пазар от 2017 г., съобщава Информационна агенция „Фокус”, позовавайки се на германския телевизионен канал N-tv.

„Ще се завърнем на капиталовия пазар през 2017 г.“, прогнозира гръцкият министър-председател Алексис Ципрас (на снимката). Споразумението с международните кредитори за намаляване на дълга трябва да подпомогне страната при излизането и от кризата, заяви вицепремиерът Янис Драгасакис.
Европейската централна банка (ЕЦБ), Европейската комисия (ЕК) и Международният валутен фонд (МВФ) се опитват да предпазят Гърция от фалит с три спасителни пакети от милиардния заем, отпуснат на страната преди месеци.

За да получи нужната финансова инжекция, обаче, Атина трябва да въвежда драстични социални реформи, да съкрати разходите и да увеличаване на данъците (част от мерките вече са предприети).

Ако Гърция иска да се финансира отново на свободния пазар е необходимо да се справи с поетите задължения, коментира немската телевизия.

Снимка: Страницата на министър-председателя на Гърция във flickr.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *