Гигантът в интернет търговията Alibaba.com, част от Alibaba Group, съобщи днес, че си партнира с повече от 25 финансови институции в глобален мащаб. Целта е да се осигурят иновативни финансови услуги, с които да се помогне на малките и средни предприятия (МСП) да се справят с предизвикателствата при трансграничната търговия.

Съвместната работа между Alibaba.com и финансовите институции вече е дала резултат в серия от иновативни кредитни услуги за МСП. Партньори на онлайн търговеца в Китай включват MYBank, китайска интернет банка подкрепена от партньора на Alibaba Ant Financial Services Group, Ping An Insurance, Bank of China, China Merchants Bank, China Construction Bank и Bank of Shanghai. Alibaba.com работи и с глобални компании, доставящи информация за кредитна история на компании. По този начин се осигурява достоверна информация и рейтинг  на доставчици и купувачи в онлайн платформата.

В допълнение, чуждестранните купувачи (извън Китай) вече ще бъдат по-уверени, когато купуват от нови доставчици, тъй като ще могат да видят кредитните им профили в нова услуга, наречена credit.alibaba.com.

Новата услуга ще бъде пусната по-късно тази година. Тя ще даде корпоративно кредитно оценяване и рейтинг на китайските доставчици, които решат да се присъединят към програмата. Също така, китайските доставчици от МСП ще могат да използват рейтинга си в платформата, за да кандидатстват за онлайн кредитни услуги.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *