Alpine обяви, че новият модел, който отбелязва завръщането на митичния син етикет, става сериен и ще бъде представен на 16 февруари. Поради това следва да стане една от звездите на автомобилното изложение в Женева в началото на март тази година.

„Бихме искали да обявим завръщането си, но някои казват, че ние винаги сме били тук“. С това изречение, придружено от една анимация, показваща малък планински път, фирмата от Диеп обявява пристигането на първия сериен Alpine от нова ера. На снимката действително може да се види надпис „02.16.16“, което би трябвало да означава датата на представянето на новата кола, или поне един концепт, който е много близо до серийното производство.

Както и да е, трябва да има нови клюки, свързани с технически подробности, както и потвърждаване на стилистичната посока на новия Alpine. На този етап изглежда почти сигурно, че производственият модел в най-голяма степен ще прилича на нео ретро дизайна на концепта Alpine Celebration, представен на 24 часа на Льо Ман миналата година. За техническата част обаче все още нищо официално не се казва. Най-упоритите слухове говорят, че с новия модел ще се завърнат истинските ценности на марката – архитектура с централно разположен двигател и много нисък център на тежестта.

gallery-1451984751_bigИзползваният двигател ще бъде чисто нов 1.8 турбо, който най-вероятно ще бъде монтиран и в новия Megane RS. Този задвижващ агрегат логично следва да развива най-малко 250 к.с., а защо не и 300 к.с. Възможно е новият Alpine да получи няколко версии с различна мощност. Що се отнася до скоростната кутия, там почти няма съмнение, че трансмисията EDC с двоен съединител ще бъде на разположение. Надяваме се в програмата да има и механична кутия и клиентът да може да избира между една от двете.

Просто трябва да изчакаме до следващия 16 февруари, за да научим повече за този автомобил, който е на път да се изправи срещу многобройните спортни модели, като например Lotus Elise, Alfa Romeo 4C или Porsche Cayman.

Източник : www. ams.bg

 

Един коментар за “Alpine пуска нов модел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *