Компанията представи концепцията Alpine Vision.

Alpine 11

Обединявайки елегантност, подвижност и автентичност, това двуместно купе с централно разположен двигател е истински Alpine във всеки един аспект. Alpine Vision е предвестник на стила и динамиката на серийния спортен автомобил, който ще бъде представен в края на годината. Произвеждан в Диеп, Франция, бъдещият модел ще влезе в продажба през 2017 г., като това първоначално ще стане в Европа, а след това и в останалата част на света.

Марката избра за фон на своя ренесанс пътищата, по които минава рали „Монте Карло“ и по-специално, прословутия и изпълнен със завои Кол де Турини – сцена за едни от най-известните постижения на марката в моторния спорт.

От своя нисък, лъскав профил, заоблен капак на двигателя, двойните кръгли фарове и изваяни страни, до силно изразените задни калници, които се изострят към задната част, за да оформят издължена задница, приютяваща хоризонтални задни светлини, това е истински Alpine във всеки един аспект. Стреловидната „А“ емблема на марката е видима върху предните калници и двата профила на автомобила, заедно с по-фини препратки към легендарния A110 и други емблематични модели.

Диамантната шарка на джантите предполага елегантност и скорост, докато мускулестата задница интегрира въздуховоди в задните панели, които да улеснят охлаждането на двигателя.

Издължените задни светлини включват характерния Х-образен светлинен подпис. По същия начин дизайнът на задното стъкло отдава почит към емблематичната форма, популяризирана в миналото от A110.

Ускорението от място до 100 км/ч става за по-малко от 4.5 секунди.

4-цилиндровият турбо двигател генерира своята мощност с приканващо мъркане, а благодарение на олекотената конструкция на Alpine Vision, всеки киловат мощност и Нютон метър въртящ момент се отдават на постигане на изключителна динамика. Това удоволствие и представяне са подкрепени от мощни спирачки.

От момента, в който вратата се отвори, тонът задава алуминиевият праг, върху който са изписани имената на дизайнерите на шоу автомобила.

В купето преобладава контрастът между материали и цветове. Внимателно подбраните детайли се съпоставят с елементи, които изглеждат сякаш са в суров вид.

Чрез използването на смес от кожа, микрофибърни платове, алуминий и карбон, купето излъчва модерно усещане. В тази високотехнологична среда, характеристиките, извлечени от моторния спорт, стоят безпроблемно до тези, които напомнят за отминала епоха. Например, контрастиращата подсветка при отворена врата с черната кожена тапицерия на вратата, която се подчертава от белите шевове. По същия начин седалките тип „корито“ използват характерните за моторния спорт предпазни колани и алуминиеви катарами. Тяхната кожена тапицерия е комбинирана с микрофибърен плат, който е едновременно чувствен и техничен.

Пред водача е разположено приборно табло, съставено от подлежащ на индивидуализация TFT (ThinFilmTransistor) дисплей под карбонов надвес. Двата педала и алуминиевата степенка за левия крак се характеризират с три триъгълни шарки, символизиращи върховете в Алпите. Тънкият трилъчов, алуминиев волан  е облицован с кожа изаобиколен от перата за смяна на предавките. Върху него е разположен бутон Sport. Основните превключватели са подсилени от AlpineBlue фоново осветление, което осветява и центъра на вентилационните отвори. Централната конзола е разположена върху ясно изразена, облицована с кожа алуминиева структура. Черпейки вдъхновение от самолетния кокпит, тя изглежда сякаш плува в кабината. AlpineVision приютява мултимедиен сензорен таблет, а най-отгоре се намира кръгъл хронометър. 

По темата:

Alpine пуска нов модел


Малко история

Историята на Alpine произлиза от виждането на основателя и, Жан Ределе. Това е история за успех в моторния спорт, техническа гениалност, стил и бизнес проницателност. Също така, това е история за срещи и споделени преживявания. Това е епична приказка, която наскоро отпразнува своята 60-а годишнина.

След като спечелва дълъг списък от победи зад волана на модифицирания си Renault 4CV, Жан Ределе много бързо вижда възможността да създаде своя собствена автомобилна марка. Той вижда, че на пазара има място за иновативно проектиран автомобил с конкурентна, но масова механика, монтирана под атрактивно, олекотено купе. Това е същият технически характер, който води дизайна на A106 и основаването на Alpine през 1955 г.

Alpine 9

Вторият принцип, развит от Жан Ределе, е търговски, след като той умело добавя международен размах на своите действия, като изнася производството зад граница чрез предоставяне на лицензи.

Между 1955 и 1995 г. Alpineпроизвежда и продава 30 000 спортни автомобила. Макар да отсъства търговски през последните 20 години, марката остава активна. Дейностите, предприети от феновете на марката, ентусиазмът на подкрепящите я клубове и участието на частни пилоти в разнообразни спортни събития, са свидетелство за непреходната привлекателност на марката. Всички те поддържат горенето на пламъка Alpine и насърчават привидно немислимата мечта за евентуално завръщане – завръщане, което сега е съвсем реално.

В края на 2012 г. Groupe Renault обяви намерението си повторно да лансира Alpine, като голямата мечта бе един ден да видим нови модели Alpine на пътя – мечта, която сега е близо до своята реализация.

Alpine 6

Настъпи моментът да потвърдим вярването, че тази легендарна марка отново може да издълбае уникално и трайно място на автомобилния пазар.

Три години по-късно, екипът на Alpine е готов с реална визия по отношение на автомобилен дизайн, ценности, бизнес модел и международни амбиции. Alpineсе завръща с AlpineVision, концепция, която олицетворява сериен спортен автомобил, 80%от който ще отразява дизайна на концептуалния модел. Alpineще бъде представен в края на 2016 г., преди да атакува предизвикателния пазар на спортни автомобили през 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *