Amazon Fulfillment Services, дъщерно дружество на Amazon.com, е подписало споразумение с Air Transport Services Group (ATSG) за лизинг на 20 самолета 20 Boeing 767, съобщават от ATSG. Самолетите ще бъдат използвани за „осъществяване на въздушни товари за клиенти на Amazon в САЩ,” се казва още в изявлението на ATSG.

Лизингът на 20-те самолета ще бъде за период от 5 до 7 години. Отделно споразумение за използването на самолетите ще бъде със срок 5 години.

Дейв Кларк, старши вицепрезидент на международните операции и обслужване на клиенти в Amazon, коментира: „Развълнувани сме да добавим към нашата мрежа за доставки новите 20 самолета, с които ще осигурим подкрепа за 2-дневните доставки за нашите клиенти.”

Amazon е похарчила над $8.7 милиарда за доставки през 2014 г., а през 2013 г. разходите по това перо са били $6.6млрд., според Fortune. Доставните разходи нарастват тъй като компанията разчита на външни доставчици като UPS, FedEx и Американските пощенски услуги.

Като част от лизинговата сделка ATSG също са позволили на Amazon да купи общо до 19.9% от обикновените им акции, на цена $9.73 за акция, в период от 5 години. Цената е базирана на стойността на акциите на ATSG при затваряне на борсата на 9 февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *