Онлайн търговецът Amazon въвежда нововъведения, с които да привлече нови потребители на услугата си за видео стрийминг услугата си Prime Video.

Компанията дава възможност за месечен абонамент към услугата, която се счита за директен конкурент на Netflix.

Amazon обяви на сайта си промяната във възможностите за плащане. Сега потребителите ще могат да платят годишен абонамент за пакета от услуги Prime $99 или $10.99 на месец, а тези, които желаят да използват само Prime Video ще могат да плащат по $8.99 на месец.

Услугата Amazon Prime беше пусната преди повече от десетилетие. Членството в нея включваше безплатна доставка на продукти за 2 дни (Free 2-Day Shipping). Но с годините онлайн гигантът добави и нови привилегии за потребителите, включително видео и музикален стрийминг.

От Amazon не са публикували досега данни за броя на хората, които имат Prime членство, но твърдят, че става въпрос за десетки милиони членове, които харчат два пъти повече отколкото другите потребители на сайта.

Цената от $8.99 на месец за абонамент към Prime Video е малко по-висока от основния месечен пакет от $7.99 на Netflix. Последните предлагат и HD пакет за $9.99 на месец, който позволява и влизане в профила едновременно от няколко места (това също го няма в стандартния пакет).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *