Amazon обяви, че пуска Amazon Storywriter, безплатен, свързан с облачна база данни, софтуер за писане на сценарии за филми и телевизионни продукции. Новият софтуер е алтернатива на скъпите варианти, които се предлагат във филмовата индустрия.

От сряда (19 ноември) авторите могат просто да влязат в своя профил в Amazon и ще имат достъп до  Amazon Storywriter. Предимство на софтуера е, че има функции за авто-форматиране, докато потребителят пише или вмъква/изтегля в PDF, FDX и Fountain формати. Сценаристите могат да пишат онлайн, като същевременно текстовете им се запазват в облака. Могат да пишат и офлайн, като инсталират безплатно приложение за Chrome, Mac или PC.

Amazon постоянно търси нови таланти, които да създадат интересни образи за телевизионни сериали или филми, с потенциал да станат хитове. Компанията продължава да приема сценарии за филми, праймтайм комедии за възрастни, за деца, а сега за пръв път се приемат и сценарии за филмови драми. Текстовете вече директно се публикуват онлайн в сайта amazonstudios.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *