Някои компании не видяха достатъчно рано потенциала на услугата предлагана от Youtube. След 10 години обаче вече е очевидно за всички, че сайтът е златна мина.

След Netflix и HBO, и Amazon поиска парче от пая на YouTube. Онлайн търговецът отвори вратите си за създателите на видео съдържание. На входа пише: Amazon Video Direct. Което е още по-интригуващо, компанията пуска програма „Amazon Video Direct Stars“, която директно плаща на най-големите звезди от YouTube.

Всеки, който качи авторското си съдържание в Amazon Video Direct ще може да печели пари от абонаменти и реклами. И да, звучи точно като YouTube. Очевидно е, че целта е да бъде основна конкуренция на сайта, който се намира под шапката на Alphabet.

Amazon определено ще се превърне в основната причина за неспокойния сън на създателите на YouTube и има защо. Интернет гигантът ще дава допълнително $1 милион на всеки от видео ъплоудърите, който се изкачи до топ 100 в класацията за най-гледани видеа.

Вече поне 19 компании са сключили договор с Amazon Video Direct за използване на услугата, включително Condé Nast, Machinima и Samuel Goldwyn Pictures, но всеки е свободен да я използва.

Когато качите видео ще може да избирате как потребителите да го виждат: безплатно в Amazon Prime (за Prime членове), безплатно чрез реклами, чрез наем или реално закупуване, или дори като част от услуга за абонамент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *