Наскоро AMD съобщи за сформиране на нова организация в рамките на компанията, с фокус върху вертикалната интеграция на всичко, свързано с графиката. Групата Radeon Technologies обхваща всички важни точки във визуализацията и гейминг индустрията, като DirectX 12 и виртуална реалност, и се ръководи от ветерана и архитекта на графичната индустрия Раджа Кодури.

Целта на екипа е непрекъснато да подобрява параметъра производителност на ват с нови GPU и се грижи за това софтуерът, поддържащ графичните процесори на AMD, да е от световна класа.

Първият резултат на Radeon Technologies е обновяването на стратегията за софтуера. Тъй като това е основният начин, по който хората взаимодействат с продуктите на AMD, новият софтуер е с най-висок приоритет в пътните карти на компанията.

AMD поставя много голямо ударение върху софтуера. В последните 20 години драйверът на графиката еволюира далеч отвъд това да бъде само драйвер. Той е цяла съвкупност от софтуер, важен за геймърите, разработчиците на игри, професионалистите и всички, които използват AMD графични продукти.

По същество, AMD „пенсионира” драйверите Catalyst. Това бележи края на една ера в графиката и началото на нова, която се характеризира с „потопяваща” работа с компютрите, с милиарди пиксели. Новата ера, обявена от AMD, започна на 2 ноември, когато бе въведен Radeon Software Crimson Edition.

Промяната е всеобхватна. Това, което досега беше известно като AMD Catalyst Control Center (CCC), е препроектирано и вече се нарича Radeon/FirePro Settings. С новия дизайн AMD се фокусира върху начина на работа, формата и функционалността.

Radeon/FirePro Settings има модерен потребителски интерфейс, който е опростен, изчистен и интуитивен, и се стартира значително по-бързо от своя предшественик. Предвидени са нови характеристики като:

  • мениджър на игрите (Game Manager);
  • предварителни настройки на качеството на видеото (Video Quality);
  • интегриране със социалните мрежи;
  • опростени EF начални настройки;
  • табулатор за системни известия.

Radeon Software Crimson Edition ще стане достъпен за изтегляне от  всички потребители до края на годината, уточниха от компанията. В близките седмици се очакват още новини, свързани с радикалната промяна в графиката на AMD.

Източник: TechNews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *