На пазара се появиха редица „смартчасовници”, които предлагат опции за следене на активността на носещия ги и спортен дизайн.

От Nixon обаче се опитват да предложат нещо повече от външен вид. Производителят на часовници стъпва на пазара на „умните” технологии за носене, с 400-доларовия часовник Mission: устройство с Android Wear, което издържа на налягане от 10 атмосфери, или на български – ако случайно сте на 100 метра под водата, на този часовник не би трябвало да му има нищо.

Под „черупката” на водоустойчивия часовник (AMOLED дисплей, покрит с Gorilla Glass) има процесор Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Самата „черупка”/външен панел е изработена от неръждаема стомана и поликарбонат. Каишката е силиконова, което осигурява комфорт и стабилност.  Клиентът ще може да избира цветовете на часовника и каишката, за да подхожда на неговата/нейната индивидуалност. Освен тези по-простички индивидуализации, има опция да настроите дисплея на Mission, така че да имитира външния вид на някои от моделите на компанията като 51-30, The Sentry, The Player, The Ranger and The Unit.

MISSION-LANDING-FULL-SIZE-IMAGE-03-1280X740-2

„Умният” часовник Mission ще направи официалния си дебют на Baselworld, преди да бъде пуснат в продажба през есента.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *