Подкрепата за германския канцлер Ангела Меркел падна до 6-месечно дъно, показва проучване на DeutschlandTrend, цитирано от „Дойче Веле“.

Според анкетата 47% подкрепят Меркел, спрямо 59%, отчетени при предходното проучване, поръчано от германската национална телевизия ARD в началото на юли.

Понижението на одобрението на германските граждани към канцлера идва след серия от несвързани терористични атаки в Германия, извършени от мъже, които в някакъв период от време са кандидатствали за убежище в страната.

Ангела Меркел също така защити политиката си за бежанците по време на годишната си пресконференция миналата седмица. Тя заяви, че смята решението си да позволи на хиляди хора да потърсят убежище в Германия за правилно.

Според проучването само 34% от гражданите на Германия смятат, че политиката за бежанците е правилна – това е най-ниският процент от миналата есен насам.

И докато подкрепата за Меркел пада, то премиерът на провинция Бавария Хорст Зеехофер получава с 11 пункта по високо одобрение – до 44%. Наскоро той отново критикува политиките на германския канцлер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *