Компанията Apollo Automobil, която се  явява приемник на фалиралия Gumpert, публикува първото си тийзър изображение на нов спортен модел. Премиерата на автомобила ще се състои на автосалона в Женева през март 2016 г., съобщава Motor Chase. По предварителни данни моделът ще получи наименованието Arrow.

Всички подробности за новия автомобил се пазят в тайна. Най-вероятно спортният модел ще бъде оборудван с голямо антикрило от въглеродни влакна, а каросерията ще бъде боядисана в оранжево. Според неофициални данни онлайн премиерата на автомобила със средно разположен двигател и задвижване на задните колела може да се състои най-рано през следващия месец.

Първият модел на Apollo, разработен с подкрепата на инженери от университета в Мюнхен, излезе през 2006 година. Оборудван с компресорен двигател V8 4.2 с 650 конски сили автомобилът ускорява до 100 км/ч за 3.1 секунди, а по-късно се появиха версии с мощност от 700 и 800 конски сили.

Въпреки това, през 2013 г. компанията Gumpert, която произвежда спортни автомобили Apollo, бе обявена в несъстоятелност. Инвеститорът, който първоначално се съгласи да вложи пари в нов модел Apollo, се отказа да плати. Скоро производството бе преустановено, а всички служители уволнени. Дългът на компанията е 1.7 милиона евро.

Източник: www.ams.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *