Apple® представи iPhone® SE – най-мощният телефон с 4-инчов дисплей и компактен алуминиeв дизайн.

iPhone SE предлага изключително представяне със същия 64-битов A9 чип (наличен и в iPhone 6s и iPhone 6s Plus) с М9 копроцесор, по-дълъг живот на батерията, по-бърза безжична интернет връзка, 12-мегапикселова iSight® камера с True Tone флаш, Live Photos™ и 4K видео,и Touch ID® със системата за разплащане Apple Pay®.

Телефонът ще привлече вниманието на хората, които искат съвременен по-малък смартфон, който да държат удобно в ръка.

Процесор

Копроцесорът M9 е вграден в основния A9 процесор, което позволява повече приложения да работят едновременно, при изразходване на по-малко мощност. Безжичната Wi-Fi връзка е до три пъти по бърза от iPhone 5s, а LTE – с до 50% по-бърза при SE спрямо предшественика.

Операционната система на новия смартфон е iOS 9, с вградени приложения като Messages, FaceTime®, Photos, Music и Maps. iOS 9 има подобрени Siri® функции, ново Night Shift™ приложение, които използва часовникът и геолокацията, за да коригира автоматично цветовете на дисплея, при преминаване от ден към нощ.

Камера

Усъвършенстваната iPhone SE 12-мегапикселова камера, зарполага с технология за Focus Pixel, за по-бързо фокусиране, намаляване на фоновия шум, по-добро разпознаване на лица. Live Photos позволява правенето на снимки, при които с едно натискане са разкриват моментите преди и след правенето на снимката.

Допълнителни подобрения включват:

  • Способност за снимане на HD видео с 4K при резолюция 3840 x 2160. Заснетото може да се свали и обработи на Mac®, PC илиiPad® и с последната версия на iMovie® на iPhone, на която може да се обработват едновременно две 4К видеа на iPhone SE.
  • Retina Flash моментално прави дисплея три пъти по-ярък с технологията True Tone®, за по-ярки селфита при слаба светлина с FaceTime HD камера.
  • Характеристики, въведени с iPhone 6s, включително до 63-мегапикселови панорамни снимки, видео заснемане до 60 кадъра в секунда при 1080 пиксела и 240 кадъра в секунда за слоу моушън заснемане, забързан каданс с видео стабилизация и кинематографична видео стабилизация.

Цена и достъпност

iPhone SE ще бъде достъпен „космическо” сиво, сребърно, златно и розово злато с 16GB и 64GB памет. Цената на моделите в магазините на Apple, Apple.com и други избрани магазини, ще започва от $399.

В България телефонът ще е наличен от началото на април.

 

iPhoneSE-4ColorFan-PR_US-EN-PRINT

Един коментар за “Apple представи компактния iPhone SE

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *