През последните месеци в САЩ бяха застреляни полицаи, невъоръжени чернокожи, а също и няколко човека откриха огън в нощни клубове и по време на обществени прояви. В опит да спре популяризирането на този тип насилие, технологичният гигант Apple заменя емоджито си пистолет, с по-приветлив воден пистолет.

Така потребителите вече няма да могат да изберат стария револвер в черно и сиво. На негово място има водно пистолетче в зелено и оранжево, което прилича на безобидна детска играчка.

Apple също така премахна и пушката от списъка си с потенциални допълнения към библиотеката с емоджита. Организацията, която отговаря за стандартизацията на малките рисунки, Unicode, одобри молбата на компанията, Microsoft също се съгласи с решението.

Производителят на iPhone добави допълнителни 100 нови и променени емоджита, които ще са налични с пускането на операционната система iOS 10 през есента. Компанията добавя много женски емоджита, еквиваленти на вече налични мъжки. Вече има по-голямо разнообразие на расова и полова основа, с което Apple (както и Google) се стреми да направи по-пълноценна комуникацията на потребителите през мобилните им устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *