Производителят на луксозни автомобили Aston Martin и екипът от Формула 1 Red Bull Racing обявиха съвместно партньорство, в което главният технически директор на Red Bull Racing Ейдриън Нюи и главният креативен директор на Aston Martin Марек Рейхман ще работят заедно за създаване на Aston Martin хиперкар.

Проектът е с кодово название ‘AM-RB 001’ и в него ще се съчетаят технология от Red Bull Advanced Technologies и отличителния дизайн на английския автомобилен бранд.

am-rb-001_02

Колата ще може да бъде карана по нормалните пътища и ще предоставя максимално удоволствие от шофирането, но за разлика от всички останали автомобили, които виждаме по улиците, тази ще се представя на състезателни писти по-впечатляващо от всяка друга производствена кола, създавана досега.

Дизайнът на AM-RB 001 е красив и неповторим. Това не е изненадващо като се има предвид кой е дизайнерът. Марек Райхман има заслугата за външния вид на моделите на Aston Martin DB11, Vulcan и One-77.

Структурата на хиперкара е от карбонови влакна, а аеродинамиката осигурява максимален въздушен натиск към пътя.

Повече технически подробности ще бъдат разкривани в процеса на работа, но със сигурност знаем, че сърцето на AM-RB 001 ще бъде средно разположен атмосферен V12 двигател, който има потенциала да постигне съотношение 1:1 мощност към тегло; 1 BoP (Balance of Performance) на килограм тегло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *