Така както Astra хечбек, така и новата Astra Sports Tourer поставя нови стандарти в компактния клас, благодарение на новата лека конструкция, широкия спектър от системи за асистенция и новото поколение двигатели.

Благодарение на намаления разход на гориво и разходите за обслужване, както и стабилната остатъчна стойност, новата Astra Sports Tourer постига водеща позиция в сравненията за пълни експлоатационни разходи с конкурентите.

Ефективността и икономичността са ключови фактори при разработването на Astra Sports Tourer – компактното комби е загубило до 190 килограма от теглото си в зависимост от варианта. За целта са използвани нови производствени процеси, както и голям дял на високоякостни и свръхвисокоякостни стомани.

Opel-Astra-Sports-Tourer-297397

Изключително леките и високоефективни двигатели от последно поколение с мощност 70 кВт/95 к.с. до 147 кВт/200 к.с. играят важна роля в намаляването на теглото и оптимизирането на експлоатационните разходи. Разходът на гориво е значително намален в сравнение с предишното поколение агрегати (комбиниран разход на гориво и емисии на CO2: 6.2-3.4 л/100 км; 142-89 г/км). Вариантът задвижван от двигателя 1.6 CDTI с 81 кВт/110 к.с. с гуми с ниско съпротивление на търкаляне и Start/Stop система намалява разхода на гориво до 3,4 литра на 100 км (89 грама CO2 на километър), спестявайки по този начин средства на своя собственик.

Opel-Astra-Sports-Tourer-296926

Новата Astra Sports Tourer получава висока оценка и по отношение на разходите за обслужване. Сервизните интервали от 30 000 километра са изключително важни за служебните автомобили и водачите изминаващи много километри. Доброто застрахователно ниво – бензиновите версии на компактния комби модел са на същото изгодно ниво като предишния модел – също влияе добре на бюджета. Резервните части са едни от основните разходи при корпоративни автомобилни паркове и при частните собственици, а зимните и летните гуми са важен фактор в това. Затова всичко в новата Astra Sports Tourer ще е с един размер по-малко. Стандартни са 15-цолови колела с гуми 195/65 R15 и 16-цолови с гуми 205/55 R16. Това спестява до 46 евро на колела в сравнение с досегашния модел.

Opel-Astra-Sports-Tourer-296940

Astra Sports Tourer намалява също разходите за сервизиране и ремонти. Opel вече разполага със стокова наличност на рециклирани компоненти, сред които важни резервни части като цилиндрови глави, трансмисии, алтернатори, кормилни уредби, стартерни мотори, спирачни апарати, горивни помпи за високо налягане и дизелови филтри за твърди частици. Всички тези части отговарят на новите стандарти на Opel по отношение на качеството, технологичността и конструкцията, като същевременно намаляват сметките за части с 30 до 40 процента.

Новата Astra Sports Tourer постига невероятно ниво на качество благодарение на ултрамодерните методи за производство и високото качество на материалите, а това има влияние върху свързаната с тях остатъчна стойност. Очакваната остатъчна стойност за  Astra Sports Tourer 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo Business с 92 кВт/125 к.с. е на ниво 33,9% след пет години или 100 000 километра. Остатъчната стойност по този начин е увеличена с около седем процента или 2 485 евро, осигуряваща спестяване на до 3 374 евро. Astra Sports Tourer 1.4 ECOTEC Business е също показателен пример, когато става дума за разход на гориво. При комбинация с гуми с ниско ниво на съпротивление при търкаляне двигателят с директно впръскване и Start/Stop система има комбиниран разход на гориво 4,9 литра на 100 километра, които са еквивалентни на 114 грама CO2 на километър.

Astra Sports Tourer 1.6 CDTI Business с 81 кВт/110 к.с. постига добри показатели с прогнозируема остатъчна стойност от 48.8% след три години или 90000 километра – с почти 12 процента или с 3 465 евро по-висока от тази на досегашния модел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *