Audi подготвя нова модификация на суперколата си R8, която ще бъде оборудвана с 5-цилиндров турбо мотор с електрически компресор – e-turbo, съобщава изданието AutoExpress.

Двигателят с обем 2,5 литра ще се предлага за базовата версия на модела. Той заема мястото на предишния 4,2-литров атмосферен V8, който отпадна от гамата след смяната на поколенията на модела. Досега се считаше, че в Audi ще заложат на 3,0-литровия V6 от друг свой модел – S4. В крайна сметка обаче инженерите на компанията от Инголщад са се спрели на 2,5-литровия турбо мотор от хот-хеча RS3 Sportback. Очаква се при R8 неговата мощност да бъде увеличена от 360 на над 400 к.с.

Наскоро инженерът на Audi – Юрген Кьонигщед, заяви, че версията на R8 с турбо двигател ще се появи на пазара не по-рано от 2017 г. Преди това – в средата на следващата година ще излязат откритите модификации Audi R8 Spyder и Audi R8 Spyder Plus. Те ще разчитат на 5,2-литров мотор, който се предлага за стандартния модел. В първия вариант мощността му е 540 к.с., а във втория – 610 к.с.

 

Източник снимка: http://www.cnet.com/products/2017-audi-r8-v10/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *