Audi произведе една от най-необичайните модификации на свой модел, по поръчка на клиент.

Немската марка използва за основа седанът А8 и го удължи до кралски размер. Седанът е дълъг 6.36 метра, с междуосие 4.22 метра и тегло 2418 кг. A8 L предлага първокласен комфорт за всички 6 места.

Създаванет на модификацията на луксозния седан е отнело почти година. Основни предизвикателства са били безопасността,здравината, както и силуета на изключително дългата база.

Audi A8 L извлича полза от ниското тегло на производствения модел, при който се използва дизайна Audi Space Frame, почти изцяло изграден от алуминий.

Представителният XXL седан е в цвят moonlight blue, предлага с 1.09 метра по-голямо междуосие от базовия модел Audi A8. Дизайнерите са вградили 2.40 метров стъклен панел на покрива, за да увеличат усещането за голямо пространство. Фаровете и задните светлини имат добавени малки странични габаритни светлини, както е по изискване на закона за превозни средства с такава дължина.

Всички 6 пасажери са обърнати по посока на движението. Шестте седалки са тапицирани със супер еластична кожа Valcona в цвят кадифено бежово. Третият ред седалки има дълга централна конзола, дисплей Rear Seat Entertainment и хладилна кутия.

Удълженият A8 е с двигател 3.0 TFSI, развиващ 310 конски сили и 440 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч се достига за 7.1 секунди а максималната скорост е ограничена до 250 км/ч.

8-степенна типтроник трансмисия предава мощността на двигателя към системата за задвижване на четирите колела Quattro. Джантите са 19-инчови с по 15 спици, прикриващи спирачната система от Audi S8.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *