Audi Q2 спечели няколко награди на Automotive Brand Contest. Компактният SUV взе призове в категории “Best of the Best” (най-добър от всички) и Exterior Premium Brand (за външен дизайн). Церемонията по награждаването ще бъде на 29 септември в Париж.

Многоъгълният дизайн на Audi Q2 добавя нови аспекти в езика на формите на марката. Осмоъгълната, позиционирана високо, решетка, определя характера на предницата. Към това се добавят и силно контурираните външни отвори. Задницата завършва с остър спойлер, издължаващ покрива и дифузьор.

Геометричният език се разгръща и отстрани. Под прозорците остро очертана линия разделя силуета на два контура. Оформя се вдлъбната шестоъгълна повърхност, подчертаваща и колелата.

Освен споменатите призове новото Q2, Audi повежда и в още 9 категории, сред които е награда за задните OLED светлини в Audi TT RS (Parts & Accessories category).

Automotive Brand Contest се организира от Германския дизайнерски съвет (German Design Council) и едно от най-престижните състезания за дизайн в автомобилната индустрия.

Снимки: Audi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *