Преди една година Audi R8 LMS спечели 24 Hours Nürburgring по време на своя дебют. Сега немската марка отбелязва R8 LMS със специално издание “selection 24h”, за да почете впечатляващите 323 победи на национални и международни състезателни задачи от 2009 г. насам.

“selection 24h”, ще бъде произведен в ограничена серия от 24 бройки като моделът е базиран на Audi R8 Coupé V10 plus.

Двигателят е 5.2-литров V10, изваждащ 610 конски сили. С тяхна помощ колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди, а потенциалът и достига до 330 км/ч.

Това прави Audi R8 Coupé V10 plus едновременно най-бързото и най-мощно производствено Audi за всички времена. Новоразработена система Quattro разпределя мощността променливо до всички колела. Окачването, аеродинамиката, конфигурирана да се справя с високите притегателни сили, и оперативната концепция, включваща виртуалния кокпит на Audi са вдъхновени от моторните спортове. Това е така, защото немският производител разработи втората генерация R8 паралелно със състезателния модел R8 LMS.

Сухото тегло на Audi R8 Coupé V10 plus е 1 454 кг. Тялото е изградено от мултиметална конструкция и е близо 200 кг. Комбинацията между алуминий и карбонови подсилени полимери (CFRP) в Audi Space Frame отваря нови измерения по отношение на тегло, твърдост и поведение при катастрофа.

Техническият пакет на специалното издание “selection 24h” включва динамично управление, адаптивна система за контрол на клапите Audi magnetic ride и Audi laser lighting. Колата е боядисана в три цвята: основен – Suzuka gray, с mythos black и акценти в Misano red.

Предният спойлер, „опаковките” на външните огледала, капакът на двигателното отделение, задното крило и дифузьора са изработени от гланцирани въглеродни влакна.

Ауспухът на спортната изпускателна система разполага с черни лайсни, а 20-цоловите ковани алуминиеви джанти в 10-лъчев Y дизайн са боядисани в гланцирано антрацитно черно.

Вътре моделът на лимитирания модел предлага пълен кожен салон и тапицерия в цвят rotor gray с Alcantara хедлайнери. Вентилационните отвори и обграждащите разширени инкрустации на виртуалния кокпит на Audi са изработени от гланцирани CFRP, които също имат матирано лого „R8 24h“. Осветените прагове на вратите също са направени от гланцирани въглеродни влакна. Те показват серийните номера, от 1 до 24, за всяка една от колите на специалното издание. Като отличителна черта входните светлини на вратите проектират логото на Audi R8 върху пътя. Възможността за персонализация също е много голяма.

Audi R8 “selection 24h” ще бъде показано пред публика за пръв път в презентационното място на AUDI AG по време на 24 Hours Nürburgring. Поръчки за лимитирания модел ще могат да се правят от днес (10 май). Цената му в Германия е 229 000 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *