Audi усилено тества новото поколение на комбито RS4 Avant. Прототип на модела бе заснет по време на изпитания в Германия, съобщава Worldcarfans, като публикува снимки на автомобила и подробности за него. На фотографиите се вижда тестово „муле”, което използва конструкцията на сегашната версия S4 на модела, но е с нов двигател. Подробностите за него се държат в тайна, но според изданието това е 3,0-литров V6, който развива около 480 к.с.

Audi RS4 Avant 2

Новото поколение на Audi RS4 ще се предлага и като седан. От компанията взеха това решение заради високата популярност, с която се ползват подобни автомобили в Китай и Северна Америка. Очаква се седанът да дебютира едновременно с комбито.

Audi RS4 Avant 3

Както и показаното по-рано тази година Audi A4, така и неговите спортни версии са изградени на платформата МLB. Благодарение на използваните в нея олекотена стомана, алуминий и композитни материали тежестта на автомобила е намалена с около 120 кг. в сравнение с предишната генерация. Така най-леката версия на A4 – с 1,4-литров TSI, тежи едва 1320 кг.

Новото поколение на модела ще бъде показано след година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *