Автомобилен салон София 2017 стартира с дебюти както при автомобилите, така и при двуколесните машини. Citroen се включи в SUV сегмента с новия компактен С3 Aircross, а Kymco представи флагманския скутер AK550.

C3 Aircross направи своята премиера у нас веднага след изложението във Франкфурт. Дизайнът на автомобила напълно се вписва в гамата на новите модели на бранда и притежава всички характеристики на здрав и защитен SUV, включително повдигнат пътен просвет, височина на позицията на шофиране, големи гуми и удължители за страничните огледала.

Интериорът е изцяло обновен като част от програмата Citroën Advanced Comfort и предоставя повече простор и индивидуалност спрямо останалите компактни модели на производителя. Моделът предлага широки възможности за свързаност, като е оборудван с редица технологии за улеснено шофиране в градска и извънградска среда.

Чрез партньорството с Rip Curl, чието име е синоним на сърф от 1969 г., Citroen предлага на любителите на този модел различна и технологична версия, подходяща за начин на живот, в който преобладават спорт, приключения, отдих, почивка и удобство. Тази философия кореспондира с марката Rip Curl, идваща от Австралия на няколко часа път с кола от легендарното място за сърф Cactus Bay. Водени от техните общи ценности, креативност и иновации, двете марки споделят същия ентусиазъм за приключения (които Rip Curl нарича „The Search“ в смисъл търсене на перфектната вълна), подканвайки потребителите да тръгнат на път „навсякъде, по всяко време”. Сътрудничество на Rip Curl и Ситроен вкарва Grip Control в гамата на C4 Cactus. Елегантно интегриран в центъра на бордното табло, регулаторът Grip Control дава достъп до пет режима на работа.

Новият Citroen C3 също прави своята първа поява по време на изложение в България. От месец октомври, в гамата на С3 се предлагат и две специални бизнес серии, които включват в цената климатик, hands free Bluetooth, USB вход, фарове за мъгла и др.

Ползващ цялата експертиза на Ситроен, новият C-Elysee се прицелва в клиенти, които търсят просторен, модерен, триобемен автомобил със стилен външен вид и добро оборудване. Концепцията на модела е да бъде атрактивен и на достъпна цена.

Лансиран през 2013 г., второто поколение Citroen C4 Picasso също е от бестселърите на марката с близо 390 000 клиенти.

С новия SpaceTourer, марката Citroen завършва проекта си и засвидетелства способността си за изкачване в по-висок клас в сегмента на вановете. Моделът се предлага с 3 дължини и различни възможности за интериорен дизайн. Под предния капак се разполагат дизелови двигатели, последно поколение от семейството BlueHDi до 180 к.с. и 400 Нм въртящ момент, при среден разход от 5.1 л/100 км и най-ниски емисии на СО2 в сегмента от едва 133 г/км CO2.

Преминаваме към двуколесните, където официалният вносител на Kymco и Quadro за България, фирма Сенакс, представи на родните фенове 550-кубиковия скутер super touring АK 550. Машината предлага най-ниския център на тежестта в своя клас, осигуряващ стабилна основа за постигане на отлично пътно поведение. Мощността, с която разполага водачът на скутера, е 55 к.с., които могат да се контролират чрез два отделни режима на движение. Част от оборудването на мотора е smart табло, което дава възможност за връзка с телефон. От него се приема информация за пропуснати обаждания и нотификации за потърсвания в социалните мрежи. Безключово палене, подгрев на ръкохватките и LED фарове допълват екипировката.

На щанда на Сенакс е представена и швейцарската марка Quadro, която предлага компактни 3- и 4-колесни превозни средства с наклонено окачване, предлагащи изключително високо ниво на безопасност, комфорт и забавление. Всички машини на марката са оборудвани с патентованата система HTS Hydraulic Tilting System.

Технологията е единствена по рода си и използва хидро-пневматичен принцип на действие. Тя осигурява лесно и безопасно движение при на практика всякакви пътни и климатични условия. В по-голяма част от Европа моделите на Quadro могат да се управляват без наличието на специална категория за мотоциклет, но в България все още е необходима категория А.

Автосалон София 2017 започва днес и ще продължи до 22 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *