Производителят на Lada „АвтоВАЗ“ публикува на своята страница в руската социална мрежа „Вконтакте“ клипче, в което се описват поправките, които компанията е направила на своя кросоувър XRAY през първата година от започването на производството на модела, предаде сайтът drom.ru.

Една от поправките по модела е свързана с ненадежден резервоар за охладителна течност, който се е напуквал и водел до изтичане на течността и повреда в цялата система на колата. Производителят си е взел забележка и проблемът е отстранен.

След изпитанието за издръжливост на вестник „Авторевю“, „АвтоВАЗ“ е модернизирал 1.8-литровия си двигател ВАЗ-21179, за да елиминира повишената консумация на масло в агрегата. Дискът на съединителя също е сменен, тъй като при сменяне на предавките са се получавали нежелани вибрации и трусове.

Още по темата:

Лада XRAY ще покорява пазара с цени от 13 519 лв. (галерия)

Месец след началото на продажбите е внедрено постоянно осветление на таблото пред водача. Вътре в купето е въведена двуцветна окраска на предните панели, съчетание между цвят кафе и черни нюанси.

Към настоящия момент Lada XRAY се предлага на цена от 599 900 рубли (19 200 лева). Моделът може да бъде поръчан с 1.6 или 1.8-литров двигател с мощност, съответно, 106 и 122 к.с. и механична скоростна кутия.

Не е ясно доколко са доволни купувачите на кросоувъра, които са го купили преди посочените горе поправки. Още по-неясно е какви допълнителни подобрения по Lada XRAY ще бъдат нужни тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *