Премиерът на Бавария Хорст Зеехофер заплаши канцлера Ангела Меркел и правителството в Берлин със съд, ако до петък не вземат решение как да се ограничи потока от бежанци.

Това е трети ултиматум на Зеехофер към канцлера, като този път срокът е само от два дни. В писмото си премиерът на Бавария Хорст Зеехофер настоява оглавяваното от Меркел правителство незабавно да вземе мерки за спиране на мигрантския поток и заплашва със съд, ако това не бъде изпълнено.

Той предлага на правителството да открие по границата с Австрия центрове, които на място да решават дали кандидатите за бежански статут отговарят на условията или не. Писмото му предизвика сериозни трусове в управляващата коалиция. Коалиционинят партньор на Меркел – Социалдемократическата партия, дори заплаши, че ще излезе от управлението, ако малкият ХСС продължава да отправя публични заплахи към Меркел.

„В една коалиция не се заплашва, а се говори. Ние сме на власт, за да решаваме проблемите“, заяви остро лидерът на парламентарната фракция на социалдемократите Томас Оперман.

Един коментар за “Баварският премиер заплаши Меркел със съд, ако не реши как ще ограничи мигрантския поток

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *