Шестте вериги бензиностанции, които бяха посочени от Комисията за защита на конкуренцията като участници в договарянето на цените на дребно на горивата, ще обжалват решението на регулатора, съобщи председателят на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев.

Той извари надежда, че решението на КЗК няма политически мотиви:

Това е много тежко обвинение, нямам съмнение, че колегите ще се защитят и то е тежко. Това са част от големи вериги, световни конгломерати. За момента нямаме решение за картел. Имаме определение, което казва, че има данни, според Комисията, които данни водят до това, и трябва да прочетем, след което всяка от фирмите има 30-дневен срок да обори това, което Комисията е счела, че има доказателства в тази посока, и от там нататък Комисията след тези 30 дена и след като се запознае с възраженията на всяка от фирмите, трябва да прецени има – няма картел с окончателно решение, след което евентуално да наложи санкции, тоест дали има картел, тепърва предстои да чуем. Все още ентусиастите, които твърдят обратното, много бързат.

Припомняме, че на 10-и октомври КЗК предяви твърдения за участие в картел на пазара на горивата на „Лукойл България“, „Еко България“, „Шел България“, ЕАД, „ОМВ България“ ООД, „Нис Петрол“ ЕООД и „Петрол“ АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *