Биткойни на стойност над $11 милиона, конфискувани миналата година като облаги от престъпна дейност, ще бъдат продадени в Австралия.

Аукционът за 24 518 биткойни, който ще се проведе следващия месец от групата за финансови услуги EY, е първият по рода си, организиран извън Съединените щати, и втори в света.

Ще бъдат предложени 11 лота по 2 000 „монети” и един лот от близо 2 518 „монети” will put up. Bidders will have an opportunity to bid on one lot or multiple lots.

Стойността на дигиталната валута скочи над $534 за биткойн, най-високото и равнище от 2 години насам, според CoinDesk, която управлява ценовия индекс за биткойн.

EY не разкри от кого са били конфискувани дигиталните пари. Според местни австралийски медии става въпрос за базиран в Мелбърн наркодилър. Компанията очаква висок интерес за лотовете от борсите за дигитална валута, мениджърите на дигитални активи, както и от инвестиционни банки и хедж фондове, които работят с биткойни.

Миналата година американската Marshals Service организира няколко биткойн аукциони, за дигитална валута, конфискувана от Рос Улбрихт, създател на уебсайт за незаконна търговия познат като Silk Road (Пътят на коприната).

Още новини за дигиталната валута биткойн може да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *