„Вотът е първият тур на президентските избори и, ако ГЕРБ загуби, вечерта ще получите моята оставка, защото на първи тур се мерят партиите,“ заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при откриването на Спортна зала „София“ в Борисовата градина.

На въпрос дали Цецка Цачева ще продължи политиката на президента Росен Плевнелиев, Борисов коментира, че настоящият президент е получил отлична оценка от западните държави.

„Грешката му е, че правейки се на ястреб, и аз съм му го казвал в очите и публично, до голяма степен влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме, и аз и президента Путин и Медведев успяхме да отрегулираме нещата,” каза премиерът.

По думите му следващият президент на България ще влезе в една спокойна обстановка с всички важни играчи. Той коментира, че Цецка Цачева трябва да е умерена – такава, каквато е. Според Борисов президентският пост е за улегнал човек, който спокойно да седне да убеждава, с целия си жизнен опит.

Междувременно, в предаването „Денят започва“ по БНТ, кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева заяви, че има амбиция да привлече и хора, които не са симпатизанти на нейната партия.

„Управлява се за единството, за стабилността, сигурността на България, както и за повишаването на нейната роля като фактор на стабилност в региона,“ коментира Цачева.

Още новини на тема Президентски избори България 2016 може да прочетете тук.

Снимка: Facebook страница на Бойко Борисов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *