Всяка цифра в предизборната програма на ГЕРБ е вярно изчислена. Синдикатите я одобриха. По основните сектори сме изцяло прогнозируеми, защото продължаваме да развиваме това, което свършихме през годините, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

Относно нападките от страна на БСП за държавния дълг Борисов коментира, че синдикалните организации са подкрепили взимането на дълга преди две години, защото това е дало възможности за финансиране на редица сектори.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че опорните точки на БСП вече са писнали на хората. „Ако не им харесва  направеното от нас, да не бяха правили зам.-министъра на финансите в нашето правителство Кирил Ананиев министър. Как заместникът на Горанов ще му прави ревизия? … Кирил Ананиев е участвал във взимането на дълга. Парите са във фискалния резерв – разплатили сме дългове и дефицита,“ подчерта екс премиерът.

Председателят на ГЕРБ призова БСП да коментират действията си на срещата на военните министри на Алианса. „Как се смени позицията на БСП за air policing за три дни? Ние отстоявахме решението да няма военни кораби в Черно море. Това решение се забави с 9 месеца, защото България не пожела да се включи. Сега сме включени – имаме air policing. Сега вече има флотилия, чужди кораби – решено е преди няколко дни, а ни критикуваха нас, че си даваме небето. Всичко това става под сурдинка“, коментира Бойко Борисов. Той обясни още, че ако служебният военен министър Стефан Янев наистина е член на БСП, то позицията, заявена на срещата, е на БСП.

Според председателя на КНСБ Пламен Димитров за четири години доходите в България могат да нараснат и с по-голям процент от този, разчетен в програмата на ГЕРБ. „Средните работни заплати могат да достигнат и 1600-700 лева. Да расте заплата с над 150 лева на година е изпълнимо, ако всичко около нас е спокойно, ако няма катаклизми в Европа и в света“, обясни той.

Според Димитров облагането на доходите в страната е справедливо. „В енергетиката искаме да видим ясна визия – намираме я в програмата на ГЕРБ, в която има дългосрочна прогноза за развитието на сектора до 2030 година“, каза лидерът на КНСБ. По думите му, Парижкото споразумение, което може да затвори производството на въглища, не трябва да се спазва безпрекусловно. „Над 50% от добива на електроенергия ще бъде с местни въглища – това е заложено в програмата на ГЕРБ и ние го одобряваме“, коментира Пламен Димитров.

Политическата програма на ПП ГЕРБ четете тук.

Източник на информацията: Уебсайт на ПП ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *