Премиерът Бойко Борисов обеща правителството да отпусне гориво за колите на МВР и критикува остро тромавата работа на администрацията на ведомството.

По време на Национално съвещание на Министерството на вътрешните работи министър-председателят каза, че не желае да чува повече оправдания от полицията, че не си е свършила работата заради липса на бензин.

Борисов изрази недоволство от това, че администрацията в МВР също затруднява обслужването на гражданите, което ги изнервя.

Той даде примери от София и Пловдив, където според него няма промени и подобрения от години.

„МВР има 700 души изчислителен център. Откъде накъде държавното електронно обслужване се занимава да ви прави връзката с прокурора и останалите дирекции. Друга дирекция 1300 души управлява собствеността. Тормозите зверски гражданите,” коментира премиерът.

Във връзка с издаването на документи за самоличност Борисов каза: „Лична карта с акт за раждане, защо ви е този акт като, за да имаш лична карта трябва вече да си дал акт за раждане? 26 милиона часа харчат хората да се редят по опашка.”

Бойко Борисов настоя и да се намали административната тежест най-вече в КАТ и да се правят постоянни инспекции в столичното поделение.

Той заяви и, че незабавно трябва да се намерят средства за униформи на полицаите. В тази връзка премиерът разпореди също до сряда МВР да представи ясни разчети.

Снимка: Facebook Бойко Борисов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *