Като „добър разговор” определи премиерът Бойко Борисов срещата си с френския президент Емануел Макрон.

„Усилията, които България положи за влизането в чакалнята на еврозоната, което е важно за България и гарантира Европа не на две скорости”, каза той след срещата, цитиран от Агенция „Фокус”.

Борисов е поздравил Макрон за победата му на президентските избори и е изразил убедеността си, че партията му ще има успехи и на парламентарните избори.

„В същото време по темата и за работните визи, и за социалните политики, мисля, че ще намерим достатъчно основание да решим този проблем, за да бъдем силни, единни, цяла Европа заедно”, каза още българският премиер и допълни: „Отчитат се усилията по полагането на финансовата дисциплина, на публичните финанси, реформите, които сме направили.“

По думите му с новия президент са изградили добро начало за сътрудничество и доверие.

Френският президент ще посети страната ни през месец август. Той ще посети и границата, за да „види как охраняваме и сухопътните и черноморските граници на шенгенското пространство”, коментира премиерът.

„Убеден съм, че с помощта на Франция, с посещението на Макрон през август, това е добър старт и както всичко в Европа, се надяваме в негово лице, с неговата младост и енергичност, да тегли Европа напред – силна, единна и да не забравя периферията. Защото ние сме географска периферия, но сме много важни за защитата на ЕС“, каза още Борисов.

Снимка: Пресцентър на Министерския съвет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *