Ще разчитаме на подкрепата на Европейската комисия и на Вашите съвети по време на българското председателство на Съвета на ЕС, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Талин.

Според българския премиер през шестте месеца на нашето председателство могат да бъдат разгледани теми с голямо бъдеще, ако страната ни съумее да ги постави правилно. Министър-председателят е отбеляза, че е показателна подкрепата, която България получава за инициативата си да организира Среща на върха на лидерите от ЕС на тема „Западни Балкани“ в София.

По време на срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, премиерът Борисов благодари за думите му, че България е пример за подражание – с нейната финансова и икономическа стабилност и сигурни граници.

„Справяме се прекрасно като надеждна граница на Шенген”, изтъкна министър-председателят. Той добави, че е доволен от посещенията на европейските лидери у нас, които в последствие могат да споделят със своите колеги какво са видели и как се справяме. Това по думите му помага да се разсеят всякакви съмнения относно готовността на страната ни за Шенген и еврозоната.

Премиерът Бойко Борисов акцентира още върху финансовите показатели на страната ни, ниската безработица, борбата срещу контрабандата и мерките на правителството за премахване на повече административни тежести за гражданите и бизнеса.

При разговора си с председателя на Европейския съвет Доналд Туск Борисов е подчертал, че България заслужава да бъде в „чакалява” на валутния съюз, защото отговаря на всички критерии.

Източник, снимки: Пресслужба на МС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *