Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че едно от първите неща, които трябва да бъдат направени в следващо управление, е в сферата на медицината. По време на среща с Асоциацията на българските работодатели (представители от АИКБ, БСК, БТПП и Криб) той акцентира, че там трябва да се действа така, както бе направено и в борбата с контрабандата- да се обвържат информационните системи между Министерството на здравеопазването, НЗОК, НОИ, НАП, доставчиците на медицински и здравни услуги и прехвърляне на целия документооборот в електронен вид. По думите на екс-премиера само така ще могат да се отрегулират процесите в болниците и да бъдат прекъснати проблемите, свързани с източване на финансови средства за здравеопазване.

“Бюрокрацията е една от темите, които мъчи обществото и бизнеса. Затова другата седмица ще представим идеите си за електронно управление, включително в правосъдието и системата на здравеопазването. Администрацията трябва да поеме тежестта да провери дали има платени данъци, свидетелство за съдимост, за които сега бизнесът се реди по гишетата. Ще има ясен и виден напредък”, заяви Бойко Борисов и уточни, че с бизнеса предстоят още срещи. “Искаме да надградим това, което сме направили досега, да обсъдим заедно забележките и проблемите, които сте ни посочили или не сме успели да направим и вярвам, че с такъв диалог ще постигнем общите си цели”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и приетото от ЕП Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС (СЕТА). Той не спомена директно името на лидера на ПЕС Сергей Станишев и факта, че той гласува „за“ споразумението в Европейския парламент, Бойко Борисов заяви: “Надявам се, че хората, които се подготвят да управляват България, няма да се объркват по важни теми за обществото като СЕТА и бежанската криза. Защото това не са теми, по които може да се объркваш току-така и е недопустимо да се въвежда в заблуждение народът като у нас се говори едно, а в европейските институции при обсъжданията и гласуванията се постъпва различно.”

Снимка: Сайт на ПП ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *