Изискването ми към „Обединени патриоти“ е да участват реално в правителството, коментира председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Само подкрепа и отново само ГЕРБ да излезе да носи цялата тежест за държавата го правихме“, каза той и допълни, че е време всички партии да направят необходимото за стабилно 4-годишно правителство.

Борисов заяви, че Патриотите не са поставяли темата за министерски постове. „До този момент за министерства, за брой министерства, за кой да е министър, с изключение за темата с министър-председателя, която даже стана повод и за шеги, не са поставяли патриотите. И моля това да се каже ясно“, уточни той.

Той изрази задоволство от начина, по-който се водят преговорите за евентуално съставяне на коалиционен кабинет, но уточни, че широка коалиция между ГЕРБ и БСП не може да има.

„В случая отново цялата тежест пада върху нас, защото, ако не се направи правителство, вторият [БСП] не може да излъчи правителство, поне от уверенията, които чух сутринта от Патриотите. Това означава отново безвремие, нови избори, харчене на пари и държавата да затъне до край”, заяви още екс-премиерът и най-вероятен бъдещ министър-председател.

„Надявам се, че и другите парламентарно представени партии да си дават сметка, че ако ние не успеем не успяват всички. Оттам нататък ще е много тежко за България“, каза още Борисов.

По думите на лидера на ГЕРБ няма да е лошо всяка от трите партии в коалицията „Обединени патриоти“ да подпише отделен договор с ГЕРБ: „Аз не съм против и е хубаво всеки един да се подпише и под едното, и под другото, което вече говорих, за да не се получи както с реформаторите едно време. Уж сме заедно, пък после едни решават, че са опозиция, пък ще си оставят хората. Все пак и ние се поучихме от грешките си“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *